Prenumerera på nyheterna

Biljetterna släpps till Nyårskonserten

Den 3 januari arrangeras den traditionella Nyårskonserten på Teatro Cervantes med Málagas symfoniorkester som framför vals, polka och kända verk från baletter och operetter. Biljetterna släpps från onsdag den 3 november.
Nyårskonserten vid Teatro Cervantes är en höjdpunkt i nöjeslivet på kusten i samband med helgerna. Ofta blir det fullsatt varför extra föreställningar sätts in. Några av de kända styckena som framförs är skrivna av Johann och Josef Strauss, Minkus, Gounod och Offenbach.

Vid Nyårskonserten är det alltid uppklätt och en härlig stämning. Den börjar klockan 20 och inträdet ligger på mellan 13 till 24 euro. Biljetter går att köpa via teatern webbplats från onsdag (3/11).

Runt teatern ligger flera bra restauranger, tapasbarer eller vinotecas, vinbarer. Det är inte svårt att få en lyckad kväll i kvarteren runt Plaza de la Merced i Málaga.

Teatro Cervantes är ritad av arkitekten Gerónimo Cuervo González som föddes i Madrid och avled i Málaga 1898. Konstnärer som Bernardo Ferrándiz från Valencia liksom Antonio Muñoz Degrain har bidragit med sin konst.

Teatern anses som en av ädelstenarna i Málagas kulturutbud. Den stod klar 1870 efter att föregångaren, Teatro de la Libertad, förstörts vid en brand året innan. Den hade från början namnet Teatro del Príncipe Alfonso i samband med att drottning Isabel II besökte Málaga 1862 då järnvägslinjen Córdoba-Málaga officiellt invigdes. Detta för att hedra drottningens son, kronprins Alfonso XII som senare blev kung.

Den 17 december 1870 invigdes Teatro Cervantes med en symfoni av Gioachino Rossinis opera Guillermo Tell. Under årens lopp har teatern renoverats vid flera tillfällen. Senast 2016 då den fick nytt golv.

Ett stort renoveringsprojekt genomfördes också 1984 då kommunen köpte byggnaden. Med hjälp av bidrag från Kulturdepartementet genomfördes omfattande arbeten. Teatern fick 1.171 sittplatser jämfört med de nära 2.400 platser teatern hade från början. Drottning Doña Sofía var med vid återinvigningen den 6 april 1987.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.