Prenumerera på nyheterna

Biltillverkningen i Spanien startar upp igen

Den stora bilfabriken Volkswagen Navarra startar upp igen den 27 april efter att ha varit stängd långt över en månad.

Ledningen för fabriken meddelade igår att det blir en gradvis återgång till produktiv aktivitet från den 27 april, trots den minskning av årsproduktionen av bilar som har tillkännagivits av huvudkontoret i Tyskland.

Tidigare hade det planerats en minskning från 320.523 bilar under 2019 till 306.645 under 2020 men den nya siffran för 2020 är nu uppskattad till 253.714 fordon.

Under mötet, som hölls med arbetstagarnas representation i Volkswagen Navarra-anläggningarna, har ledningen specificerat att den nya minskningen av produktionsprogrammet “gör det möjligt för fabriken att återuppta tillverkningen mer gradvis och organisera de första produktionsveckorna”.

Starten kommer att bli så att under första veckan blir det bara två produktionsdagar, måndag den 27 blir det bara skift ett som arbetar och torsdag den 30 bara skift två. Tisdag den 28 och onsdag den 29 är reserverade som icke-produktionsdagar och kommer att användas för att analysera driften av den föregående dagen. Samt för att vid behov införa åtgärder för att förbättra införda arbets- och säkerhetsåtgärder.

Från och med den 4 maj och två veckor framåt kommer det bara att vara ett skift på morgonen (från 06:00 till 14:00) med daglig växling mellan skift ett och två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.