Prenumerera på nyheterna

Blågults hälsning till Eriksen från Sevilla

Det svenska fotbollslandslaget landade i Sevilla i lördags. Ikväll klockan 21 blåser den slovenska huvuddomaren Slavko Vincic för avspark i EM-matchen mot Spanien på Estadio La Cartuja. Matchen visas på Telecinco. Det blir uppsnack och kommentarer från klockan 20.

Blågult tränade klockan 14.30 på söndagen för att vänja sig vid värmen.

De passade också på att visa sitt stöd för danska landslaget och Christian Eriksen som drabbades av hjärtstillestånd när han föll ihop under matchen mot Finland.

Sveriges lagkapten Sebastian Larsson skriver på Twitter:

”När vi landade i Spanien igår (i lördags red. anm.) så nåddes vi väldigt snabbt av de hemska nyheterna om Christian Eriksen. Alla våra tankar, kärlek och styrka går till Christian, hans familj, hans nära och kära och hela den danska truppen. KÄMPA CHRISTIAN!”

Eriksen fick livräddande vård på planen och fördes till sjukhus. Han uppges nu må bra efter omständigheterna, men är kvar för observation och undersökningar på sjukhuset Rigshospitalet i Köpenhamn.

Ikväll väntar EM-premiären för Spanien och Sverige. Och den som följde de spanska tv-nyheterna på måndagsmorgonen kunde konstatera att de svenska fansen är på plats i Sevilla för att stötta Blågult. Något som den svenska lagkaptenen gläds åt.

”Vi har spelat inför tomma läktare utan supportrar ett bra tag nu. Jag ser verkligen fram emot att se våra blågula fans på plats på läktaren igen. Det kommer definitivt ge oss en extra boost” skriver Sebastian Larsson.

Spanska medier uppger på måndagen att Spanien har en god lägesbild över det svenska laget. Alexander Isak, 21, som till vardags spelar i Real Sociedad i La Liga kommer att ha ögonen på sig.

Isak har gjort 17 mål för Real Sociedad. Han har kontrakt med klubben fram till 2024.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson är förväntansfull inför kvällens möte.

”Mycket har hänt sen vi mötte Spanien senast 2019. Vi har ganska klart för oss vad som krävs av oss för att få med ett bra resultat från matchen. Det var nära att vi tog dem senast och har ganska goda vibbar med oss in i matchen i morgon” skriver Janne Andersson på Twitter.

(Foto: Twitter @svenskfotboll)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.