Prenumerera på nyheterna

Bokning i förväg till romerska baden i Casares

De romerska baden Baños de la Hedionda i Casares är en naturskön och vacker plats att besöka. Det 21-gradiga vattnet har en hög svavelhalt speciellt under sommaren. En tandkrämsvit färg med en nyans åt det gröna.
Källan till detta mineralrika vatten är kalkstensåsen Sierra Utera som ligger ovanför Manilva. Svavel kan vara bra om du lider av hudproblem.

Badet är ett populärt resmål under sommaren. Mellan den 14 juni till 12 september är det nödvändigt att förboka sitt besök under tiden från klockan 12 till 19.

Du gör bokningen via webbplatsen Eventbrite. Via schemat reserverar du din plats för månaderna juni, juli, augusti och september.

Det hälsosamma badet ligger inom Casares kommungräns har nyligen blivit ombyggt.

Förutom kontroller av antalet besökare till toaletter och parkering finns även badvakter på plats plus renhållningspersonal.

Baños de la Hedionda är en av de äldsta attraktionerna som härstammar från 100-talet före den vanliga tideräkningen. Det finns uppgifter som tyder på att Julius Caesar besökte badet ”baños de la Hedionda” regelbundet under sin tid som guvernör i södra Spanien mellan åren 63 och 60 före Kristus.

Läs mer:
Gör som Julius Caesar: Besök Solkustens gamla romerska bad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.