Prenumerera på nyheterna

Bostadsinbrotten ökar i Nerja – ägarna vill ha bättre polisövervakning

Tusentals utlänningar har på grund av pandemin valt att stanna i sina hemländer. Det har gjort att inbrotten i övergivna och tomma bostäder har ökat i Nerja. Nu framförs kravet på att polisövervakningen förstärks.

Under gårdagen uppvaktade Janette Waddington vid Nerjas urbanisationsförening APCUN (Asociación de Presidentes de Comunidades de Urbanizaciones Nerjeñas) borgmästaren José Alberto Armijo (PP).

Föreningen uttrycker sitt bekymmer för osäkerheten i flera bostadsområden i Nerja och ber om bättre polisövervakning efter att inbrotten ökat. Även lokalpolischefen Francisco Iranzo medverkade, skriver Diario SUR.

Förutom inbrott och kravet på bättre polisövervakning diskuterades även andra förbättringar i området Nerja och Maro.

Bland annat ska det byggas en cykelväg mellan Nerja och Maro. Den första fasen anläggs mellan rondellen till playa de Burriana till rondellen vid bostadsområdena Oasis de Capistrano och Fuente del Badén.

Även trafiksäkerheten och tillgängligheten vid de olika rondellerna och övergångsställena ska förbättras speciellt längs avenida Ciudad de Pescia och gamla riksväg N-340 vid bostadsområdena Capistrano och Fuente del Badén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.