Prenumerera på nyheterna

Bra intresse för tennisen i Marbella

I förhållande till de restriktioner som råder har det varit ”fullsatt” de senaste dagarna runt centercourten i Marbella under ATP 250-turneringen. Tennisstadion som i normala fall tar 2.500 åskådare får bara ha 20 procents publikkapacitet vilket betyder 500 personer.

Även till helgen blir det ”fullsatt” eftersom biljetterna är slutsålda. Idag fredag väntar kvartsfinalspelet och matcherna visas på den öppna sportkanalen Teledeporte.

Björn Borg och Manolo Santana är på plats för att bistå som prisutdelare. Björn Borg var direktör för tennisakademin vid anläggningen från 1979 innan Manolo Santana tog över.

Hittills har det bjudits på riktigt bra tennis. Torsdagens åttondelsfinal mellan den blott 17-årige Carlos Alcaraz och 39-årige Feliciano López (bilden) bjöd stundtals på riktigt bra slagdueller och bländande spel.

Det skiljer alltså hela 22 år mellan spelarna. Alcaraz vann med 4-6, 6-2 och 6-4. Vi får gå tillbaka till 2011 för att hitta en match i en ATP-turnering mellan två spelare som möttes med en liknande åldersskillnad.

Den gången var det Viena Dominic Thiem (född 1993) som mötte Thomas Muster (1967).

På torsdagen fick den återstående svenske spelaren som fanns kvar i turneringen respass. I dubbeln förlorade André Göransson tillsammans med Nick Monroe mot Behar/Escobar som vann med 6-4 och 7-5.

På fredagen spelas kvartsfinalerna där Alcaraz möter Norges Casper Ruud som är seedad trea i turneringen:

11.00
Ramos-Gombos
Därefter:
Ivashka-Munar

15.00
Carreno-Kwon

17.30
Alcaraz-Casper Ruud

Trots väderutsikterna som lovat regn har det inte varit några spelavbrott hittills. Men under fredagen kan det bli enstaka regnskurar i Marbella. Vädret ska stabilisera sig från lördag middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.