Prenumerera på nyheterna

Brandbekämpningen förstärker inför en torr sommar

Den 1 juni inleds säsongen med hög brandrisk som pågår fram till 15 oktober. Under perioden är det förbjudet att göra upp eld (bilden) och köra med motorfordon i skogsområden.

Vädret påverkar brandrisken i skog och mark. Den andalusiska brandbekämpningsmyndigheten Infoca talar redan om en svår sommar och budgeten ökar med 7,6 miljoner euro.

Tre nya helikoptrar med högre kapacitet plus sju nya brandbilar och en ökad budget som når totalt 175 miljoner euro. Det blir brandbekämpningens nya redskap inför högrisksommaren 2021.

Helikoptrarna som är av märket Eurocopter AH 332 L2 Súper Puma har förutom större kapacitet att transportera personal även fördubblad vattenkapacitet. De nya helikoptrarna stationeras i provinserna Málaga, Granada och Sevilla.

Totalt ingår tretton flyg och 28 helikoptrar i Andalusiens brandbekämpning. Budgeten i år ökar med 7,6 miljoner.

Totalt är den fördelad på två poster. 90 miljoner gäller brandbekämpning och 84,2 miljoner går till förebyggande arbeten.

Sju nya brandbilar har köpts in och ingår i en större satsning där 32 nya brandbilar köps in de närmaste åren då 75 procent av samtliga brandbilar ska förnyas.

Totalt uppgår personalstyrkan till 4.700 personer. Den har föryngrats senaste året med 426 nyintagna.

Plan Infoca uppmanar allmänheten att samarbeta med myndigheterna och följa reglerna som gäller under den torra perioden fram till oktober. Även att ringa 112 vid misstankar om bränder i skog och mark.
Senaste nytt från brandbekämpningen Plan Infoca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.