Prenumerera på nyheterna

Charterflyg till Kanarieöarna från Sverige

Det är Nordic Leisure Travel Group som startar upp igen och de första resorna gå redan nu på lördag den 24 oktober. Det blir till att börja med fyra flygningar per vecka, en till Teneriffa och tre till Gran Canaria.

Nordic Leisure Travel Group säljer resor från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines och flera hotellkedjor. Under normala år säljer de runt 1.600.000 resor årligen i de nordiska länderna.

Så snart resebegränsningarna ändras i Danmark kommer fem veckoavgångar att upprättas även därifrån, fyra till Gran Canaria och en till Teneriffa. Företaget hoppas och tror att Danmark kommer att ändra sina resevarningar med därpå följande karantänskrav från länder till regioner och då ligger Kanarieöarna bra till med sin låga smittspridning.

Vad gäller Norge och Finland så förväntar sig bolaget att inte kunna återuppta några flygningar förrän tidigast i januari. Ministern för turism, industri och handel i Kanarieöarnas regionalregering Yaisa Castilla har hållit en videokonferens med Magnus Wikner VD för Nordic Leisure Travel Group och de har kommit överens om hur detta skall hanteras. För resenärerna innebär det att samtliga resenärer skall vara testade för coronavirus 48 timmar före avresa från Sverige (och från Danmark). Däremot behöver de i dagsläget inte testas inför hemresan, eftersom det inte finns något krav på detta från Sverige.

Wikner säger att “även om efterfrågan på resor i allmänhet är mycket svag till alla destinationer i världen”, är de övertygade om att det kommer att finnas en efterfrågan på resor från de nordiska länderna till sol- och stranddestinationer med bra säkerhetsförhållanden och europeiska hygienkrav för de kommande månaderna. De planerar att flyga ner 179.000 turister från de fyra nordiska länderna mellan oktober och mars 2021. Det kanske låter mycket, men det är mindre än 50% av vad de hade planerat för innan pandemin bröt ut.

Bildtext: Ett av Nordic Leisure Travel Groups flygplan, samt Magnus Wikner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.