Prenumerera på nyheterna

Coronarestriktionerna i Andalusien förlängs till 23 april

De nuvarande coronarestriktionerna i regionen Andalusien förlängs minst till den 23 april. Det meddelar regionregeringen efter mötet med expertgruppen (bilden). Incidenstalet för Andalusien låg på 163,3 efter att onsdagen siffror hade rapporterats in.

Andalusien är bland regionerna med lägst incidens. Bara Valenciaregionen (31,6), Castilla La Mancha (121,9), Galicien (67), Murcia (62,3), Extremadura (121,5), Balearerna (62,1) Kanarieöarna (121,7) och Kantabrien (137,8) rapporterar lägre incidenstal över nya smittade per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna.

Och i Andalusien är Málaga den provins med lägst incidenstal med 94,5.

Coronarestriktionerna i Andalusien fortsätter som vanligt vilket betyder att perimeterkarantän gäller för regionen samt för de åtta provinserna.

Även utegångsförbudet mellan klockan 23-06 kvarstår.

Högst sex personer får samlas utomhus på serveringsställen medan högst fyra personer får samlas inomhus.

Ytterligare restriktioner gäller sedan tidigare i kommuner med incidenstal från 500 som hamnar i karantän. Här har en förändring skett sedan tidigare då serveringsställen bara fick hålla öppet till klockan 18. Från nu kan de hålla öppet fram till klockan 20.

Vid incidenstal från 1.000 får bara nödvändiga butiker hålla öppet.
Flygresenärer
Flygtrafiken fungerar normalt och några störningar rapporteras inte och turister blir insläppta som vanligt. Medborgare från EU-länder kan resa till Spanien som turister.

Kravet är negativt PCR-test, högst 72 timmar gammalt vid ankomsten plus ifyllt hälsoprotokoll.

När man väl anlänt till Andalusien gäller samma regler för turisterna som för andra. Turister kan inte lämna den region eller provins där de har landat eftersom det råder perimeterkarantän för regionen och de åtta provinserna.

2,3 miljoner flygresenärer till Solkusten fram till juli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.