Coronasmittad på rymmen greps i Nerja

Guardia Civil i Nerja kunde i samband med en större insats vid 14-tiden under gårdagen gripa en coronasmittad man som hade avvikit från ett sjukhus i Madrid. Mannen fördes senare till sjukhuset Hospital Comarcal de la Axarquía.

Händelsen filmades av en kommunal renhållningsarbetare som senare publicerade filmen på nätet vilket orsakade panik och oro.

Kommunalrådet Gema García beklagar i ett pressmeddelande från Nerja kommun personens ”ansvarslösa inställning som har skapat oro. Dessutom har det framkommit uppgifter som är osanna. Jag vill uppmana våra invånare att de kan vara lugna”.

Det ansvariga kommunalrådet för kommunens säkerhet, Francisco Arce, ber invånarna att visa samma goda disciplin som tidigare och följa de uppmaningar som myndigheterna ger under det nationella nödläget.

Han ber även allmänheten att inte sprida oroande nyheter och meddelanden utan att först få uppgifterna bekräftade från kommunens officiella källor.

Francisco Arce berömmer kommunens säkerhetsstyrkor och vårdpersonal för deras snabba ingripanden och utmärkta insats för att skydda allmänheten mot pandemin.

I lördagens nummer av Diario SUR berömde borgmästaren José Alberto Armijo invånarnas fina föredöme och disciplin som de hittills har visat.

I Nerja finns en större utländsk koloni varav 936 registrerade svenska medborgare. Utlänningarna får berömmande ord av borgmästaren

-Vår utländska befolkning fortsätter att upprätthålla samma disciplinerade attityd som lokalbefolkningen. De stannar hemma, är försiktig och tar sitt ansvar och väntar på att stormen ska gå över. Vi försöker hålla kontakt med dem och är uppmärksamma på deras behov, säger José Alberto Armijo till tidningen.

Fram till i fredags fanns det inget bekräftat fall i Nerja där någon var smittad av corona.

(Foto: Nerja kommun)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.