Prenumerera på nyheterna

Costa del sol belönar Spaniens sjukvårdpersonal

All de inom den spanska sjukvården som under våren har slitit med långa och hårda arbetspass får möjlighet till en bonus på 100 euro från provinsrådet i Málaga.

Presidenten för ”Diputación de Málaga” Francisco Salado har sagt att de skjuter till 2,5 miljoner euro från sin kassa för detta. Det innebär att 25.000 personer kommer att få glädje av detta under resten av året, eller fram till dess att de avsatta pengarna är slut.

De som kan dra nytta av detta är läkare, sjuksköterskor, vårdbiträden (undersköterskor finns inte i Spanien). För att kunna göra detta måste de först begära att få turistkortet Costa del Sol via webbplatsen www.alianzaturismocostadelsol.com. Därefter måste de visa en löneslip som bevisar att de har arbetat under det nationella nödläget, samt avge en sanningsförsäkran.

Pengarna kan de sedan använda för allehanda aktiviteter eller boenden på Costa del Sol, det enda kravet är att de skall stanna på kusten i minst två nätter.

Enligt direktören för Opentours, Ángel Martín så har tjugo hotell och resebyråer anslutit sig till planen. Men han är övertygad om att ”många fler kommer att ansluta sig”. Han är också tacksam för att provinsrådet ”Diputación de Málaga” med detta ”visar vägen” med denna åtgärden.

Med garantin för dessa bonusar uppfyller Regionalregeringen åtagandet att ”belöna och kompensera arbetare som har kämpat i frontlinjen mot sjukdomen och som fortsätter att göra det.” Dessutom bidrar dessa bonusar till att främja ankomsten av turism och konsumtion av hotell-, transport-, fritids- och kulturaktiviteter, som har påverkats starkt efter pandemin.

Francisco Salado sa att ”turistsektorn inte kunde vänta på att regeringen skulle gå vidare”, eftersom det finns ett klart behov av att göra åtgärder för att stimulera turismen. Salado anser också att utvidgningen av ERTE ”tills det är nödvändigt” är nödvändig, liksom en minskning av turistmomsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.