Prenumerera på nyheterna

Costa Tropical får vandringsled utmed kusten

Nu gör Costa Tropical i Granadaprovinsen som systerkusten på Costa del Sol. Planerar för vandringsleden ”La senda litoral” som ska gå genom 18 kommuner utmed kusten och La Alpujarra.

Vandringsleden Senda Litoral mellan Manilva och Nerja på Costa del Sol har blivit mycket populär. Ännu återstår några avsnitt innan hela leden är klar.

Nu gör provinsstyrelsen Diputación i Granada samma sak utmed Costa Tropical. Provinsstyrelsen har redan gjort klart med kommuner som Motril, Torrenueva och Albuñol att börja projektera för avsnitt.

Planerna att förena Salobreña och Motril med en vandringsled utmed havet har funnits länge. Nu är planerna att den ska förlängas till att omfatta totalt 18 kommuner.

Vandringsleden ska även få vissa avsnitt i inlandet till Sierra de la Contraviesa och la Alpujarra, och får utseendet som ett Y.

Ett avsnitt knyter ihop Lentegí, Jete, Otívar och Almuñécar medan ett annat avsnitt följer río Guadalfeo och kopplar samman Vélez de Benaudalla, Motril, Salobreña, Carchuna-Calahonda och Gualchos-Castell de Ferro. Ett tredje avsnitt går mellan Sierra de Lújar, Vélez, Lújar, Gualchos Castell de Ferro, Sierra de la Contraviesa, Polopos-La Mamola, Rúbite, Sorvilán, Albondón, Albuñol, Murtas, Ugíjar och Nevada.

Vandringsleden ska gå utmed avsnitt som tidigare boskapsuppfödare använt och gamla nedlagda järnvägsspår. Leden ska vara för både vandrare och cyklister.

Arbetet med det första avsnittet inleds till sommaren. Det rör sig om en del som byggs i trä förbi Villa Astrida, som tidigare var sommarresidens åt det belgiska kungahuset.

Samtliga stränder i Motril ska knytas samman genom vandringsleden som dessutom fortsätter till Salobreña.

I framtiden planeras det att vandringsleden ska fortsätta in i Almeríaprovinsen.
Läs tidigare artikel:
Villa Astrida i Motril: Mytomspunnet kungligt residens har mist sin glans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.