Prenumerera på nyheterna

”Covid-19-pandemin är en fars”

Regionregeringen öppnar ett disciplinärende och utreder händelsen igår då tusentals demonstranter slöt upp på Plaza de Colon i Madrid för att protestera mot myndigheternas insatser och covid-19-pandemin som de beskriver som en ”fars”.

Utan munskydd och social distansering. Som vanligt i Spanien går uppgifterna isär hur många deltagare manifestationen samlade. Några uppgifter talar om hundratals, andra om tusentals och någon uppgift säger 10.000.

Demonstranterna budskap gick ut på att protestera mot den obligatoriska användningen av munskydd och andra åtgärder som antagits av regeringen för att bekämpa coronaviruset.

Regiondelegaten José Manuel Franco säger idag i samband med en radiointervju på stationen Cadena Ser:

– Det finns alltid några omdömeslösa, i detta fall ganska många, tyvärr, som bryter mot reglerna. Jag vill betona att det kommer att bli maximala påföljder enligt lagen mot detta.

Rop som ”det finns ingen rädsla”, ”vi vill se viruset”, ”vi är inte brottslingar, vi vill andas” hördes från demonstranterna på Plaza de Colón som menar att SARS-CoV-2-viruset inte existerar; att det är en lögn tillverkad av politiker och media.

Protesten fick stöd av sångaren Miguel Bosé, som förlorade sin mor för några månader sedan just i covid-19. Läkare, forskare och kulturpersonligheter är idag kritiska till att den kände sångaren deltog i evenemanget.

(Foto: Twitter @paseamosjuntos)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.