Prenumerera på nyheterna

Covid-19 positiv surfare arresterad i Spanien

En kvinna som skulle ha befunnit sig i karantän upptäcktes surfande på playa Zuriola i San Sebastián i Baskien. Kvinnan var annars livräddare på playa La Concha och polisen tipsades om hennes brott mot karantänen av sina egna kollegor som kände igen henne.

Kvinnan hade tidigare fått bekräftat att hon hade testats positivt för Covid-19 och skulle därför vara i karantän i sin bostad. Men hon valde att åka till stranden och surfa istället och hennes uppträdande mot livräddare och polis lär innebära kraftiga efterräkningar.

Livräddare på playa Zuriola tog sig ut till den unga kvinnan i en livbåt och uppmanade henne att genast ta sig in till stranden, något som hon inte åtlydde utan fortsatte att surfa ytterligare en timme. När hon äntligen kom in till stranden väntade ”Ertzaintza” den baskiska regionala polisen på henne, då försökte hon springande fly från platsen. Men polisen han ikapp henne, satte handfängsel på henne och förde bort henne.

Ett dussintal människor bevittnade gripandet och uttryckte tydligt sin förargelse över kvinnans attityd. En video med gripandet gick viral inom bara några timmar.

Hon har efterräkningar att vänta, inte bara för mot brott mot karantänsbestämmelserna och vistandet på stranden vilket räknas som brott mot folkhälsan och är något som kan ge böter på upp till 600.000 euro. Utan framförallt för att hon vägrade åtlyda brottsbekämpande tjänstemän och för motstånd mot gripandet, något som förutom dryga böter kan ge förhållandevis långa fängelsestraff i Spanien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.