Prenumerera på nyheterna

Covidrestriktionerna tas bort i provinsen Malaga

Nu när Costa del Sol passerat nivå 0, det enda hälsodistriktet i Malaga som fortfarande låg på nivå 1 och upprätthöll kapacitets- och schemabegränsningar, har restriktionerna för provinsen tagits bort

Begränsningarna för barer, restauranger, butiker och andra företag tas bort i hela provinsen Malaga. De fem andra distrikten, Axarquía, La Vega, Malaga, Serranía och Guadalhorce , har sen tidigare inga begränsningar då de redan låg på nivå 0. Beslutet har offentliggjorts efter mötet som hölls i går onsdag av Comité Territorial de Salud Pública de Alto Impacto.
Åtgärden trädde i kraft kl. 00.00 torsdag 13 oktober och kommer att tillämpas i de 11 kommunerna på västra Costa del Sol: Benahavís, Benalmádena, Casares, Estepona, Fuengirola, Istán, Manilva, Marbella, Mijas, Ojén och Torremolinos.

Även om Costa del Sol distriktet har en kumulativ incidens (AI) på mer än 50 fall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna (54,2), har kommittén gått med på att gå till nivå 0 eftersom den har förbättrats i de andra analyserade indikatorerna såsom ett minskande antal infektioner under de senaste sju dagarna, har minskad beläggningsgrad för sjukhusplatser och intensivvårdsavdelningar (ICU), att de diagnostiska testerna för aktiv infektion (PDIA) minskar, har god vaccinationstäckning och har en låg förekomst av fall hos personer över 65 år.

Källa: SUR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.