Prenumerera på nyheterna

Cykelloppet Spanien runt startar i år i Torrevieja

Vuelta a España – Spanien runt som är ett av de största cykelloppen i världen har i år 2019 tre etapper som är särskilt intressanta för de som är boende på Costa Blanca. Den 24 augusti går etapp ett i Torrevieja, med både start och mål i hamnområdet, och den 25 augusti startar etapp två i Benidorm med mål i Calpe. Etapp tre startar den 26 augusti i Ibi. Ciudad del Juguete och med målgång i Alicante.

Spanien runt är vid sidan av Tour de France och Giro d’Italia ett av de de tre största etapploppen i världen, samlingsnamnet för dessa lopp är ”Grand Tour”. Hela loppet består av 21 etapper på i år sammanlagt 3.272,2 kilometer. Som vanligt avslutas loppet i Madrid och i år går sista etappen den 15 september. Under loppet är det som alltid inlagt två lediga dagar.

Det är en stor cykelfest som drar mycket publik, det finns många möjligheter att se 176 av världens absolut bästa cyklister utmed etapperna, bland andra världsmästaren Alejandro Valverde – eller varför inte vid starten på etapp 1 i Torrevieja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.