Prenumerera på nyheterna

Dags att deklarera – icke residenta fastighetsägare

(Annons) Klockan tickar för alla er som inte är residenta i Spanien men äger en fastighet, det är dags att betala den årliga skatten. Det gäller även ni som inte har inkomst genom att hyra ut sitt hus eller lägenhet. Om man inte presenterar sin årliga skattedeklaration, riskerar ni böter, embargo av ert bankkonto och allvarliga problem med spanska skattemyndigheten.

Många tusen svenskar och skandinaver äger en semesterbostad i Spanien, både på fastlandet och på öarna. Men många är inte medvetna om sitt skatteansvar.

Även om många fastighetsägare inte erhåller någon hyresinkomst från sin semesterbostad i Spanien, måste dom betala en årlig skatt vilket för icke residenter görs på formulär 210. Det beror på att spanska myndigheter anser att fastigheten är en tillgång som i framtiden kan hyras ut, enkelt förklarat.

Deadline för att presentera denna deklaration på formulär 210 är nu inte långt borta, den ska vara inlämnad senast 31 december.

SPARA PENGAR, TID OCH KRÅNGEL – BETALA ONLINE
Spanish Taxes Online är en innovativ service online som tagits fram av kvalificerade och professionella revisorer som ett hjälpmedel, för att på ett snabbt, enkelt och billigt sätt, lösa det krångliga och hantera kontakten med spanska skattemyndigheten.

Servicen är snabb och enkel att använda, hela processen görs med att kalkylera skatten som ska betalas, man fyller i formulären och presenterar deklarationen på uppdrag av fastighetsägaren som får ett officiellt kvitto. Kostnaden för denna service är endast 59 € plus moms 7 % vilket är mycket billigare än att vända sig till en advokat eller redovisningsbyrå.

5 STJÄRNIGA RECENSIONER – HÖG SERVICENIVÅ
Företaget är fullt ackrediterat och auktoriserat av den spanska skattemyndigheten. Deras servicenivå har genererat utmärkta betyg och ett flertal 5 stjärniga recensioner på oberoende plattformar som Trust Pilot och Google Reviews.

Läs gärna vad nöjda klienter säger om deras upplevelse av Spanish Taxes Online på spanishtaxesonline.com/client-reviews.

VAD HÄNDER OM JAG INTE BETALAR?
För dom som inte presenterar och betalar formulär 210 kan det bli komplikationer med myndigheterna i Spanien, särskilt när fastighetsägaren ska sälja sin bostad. I vissa fall har böter utfärdats och bankkonton frysts för att spanska skattemyndigheten ska kunna få ut obetalda skatter direkt från icke-residenta personers bankkonton.

Läs mer på spanishtaxesonline.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.