Prenumerera på nyheterna

Dags för Köpa Hus Utomlands på Malmömässan

Till helgen är det dags för Köpa Hus Utomlands på Malmömässan, Mässgatan 6 i Malmö. Ett förändrat läge sedan tidigare år med politisk oro (läs: Brexit) och instabilitet och en svensk krona som har rasat i värde. Det sätter spår i fastighetsbranschen där svenskarnas bostadsköp i Spanien dalar under 2019. Vid senaste mässan i Göteborg var det något färre besökare än tidigare.

Kvalitet går före kvantitet. Av den anledningen var utställarna nöjda vid utställningen Köpa Hus Utomlands i Göteborg för två veckor sedan. Som investering är ett bostadsköp i Spanien oslagbart. Det är en investering att njuta av och som ger avkastning.

Även om antalet köpare har minskat är intresset för köp i ett varmt land fortsatt stort. I Spanien ligger svenskarna på plats åtta i den utländska köpligan.

Under fjolåret 2018 slog mässorna Köpa Hus Utomlands rekord i antalet besökare och nådde 26.500 på sju mässor som arrangerades i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Det var all time high.

Höstens första mässa som hölls i Göteborg hade 1.600 besökare på lördagen, cirka 1.350 på söndagen. Något färre än i fjol.

Utställarna var nöjda. Det är bra kvalitet på besökarna. De som har pengar är fortsatt på marknaden för att köpa. De som måste låna håller sig undan när kronan är svag. Tills alla har vant sig vid den svaga kronan, vill säga.

Enligt Björn Simonsson, VD i Fair Media, ger ett bostadsköp i Spanien en bra avkastning.
– Snart får du betala för att ha pengar på banken. Bra avkastning på pengar får man genom att köpa en bostad i Spanien exempelvis. Det är en stadig avkastning genom uthyrning och värdeökning på lång sikt.

Köpa Hus Utomlands arrangeras på Malmömässan lördag och söndag 10.30 – 17.00. Madeleine Öberg från Svenska Magasinet och Spañien Magasinet finns på plats under helgen. Kom gärna och besök oss och hämta ett gratisnummer.

Vid mässan finns utställare som vill marknadsföra sina bostäder till kvalificerade köpare. Det är agenter, fastighetsmäklare och byggmästare samt andra företag som erbjuder annan information och service.

Vid senaste mässan i Göteborg var Spanienseminarierna mycket välbesökta. Utställarna vittnade om att besökarna nu oftare har mer kunskap om ämnet samt att flera redan har bestämt sig för vilket land och område de vill köpa i innan de kommer till mässan vilket leder till en smidig kontakt mellan mäklaren och kunden.

Seminarierna som hålls i anslutning till mässan är helt gratis för besökarna. De handlar om hur ett köp går till olika populära länder samt speciella seminarier om skattekonsekvenser vid köp av bostad utomlands, pensionering utomlands och lånemöjligheter vid köp av bostad utomlands.

Länder representerade hösten 2019: Spanien, Portugal, Frankrike, Thailand, Turkiet, Malta, Norra Cypern, Montenegro och USA.

Seminarieprogram lördag och söndag:

Sal 1
11.30 Spanien
12.30 Portugal
13.30 Skatter vid utflyttning
14.30 Spanien
15.30 Malta

Sal 2
11.00 MiMove – Nyheter från MiMove
12.00 Frankrike
13.00 Turkiet
14.00 USA
15.00 Pensionering utomlands

Kommande mässor:
Stockholm, 12 till 13 oktober
Helsingfors, 17 till 19 januari.
Göteborg, 29 februari till 1 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.