Dags för Solkustens största fastighetsmässa

Idag fredag startar fastighetsmässan SIMED (Salón inmobiliario del Mediterráneo) i mässhallarna i Málaga som pågår till söndag. Fastighetsmässan är den största på Solkusten och firar i år 15 år. Cirka 160 utställare finns på plats som erbjuder 22.000 bostäder i prisklassen 97.500 euro till 3,5 miljoner euro.

Vad sägs om en lyxbostad i Marbella för 3,5 miljoner euro eller en lägenhet nära El Corte Inglés (calle Narciso Pérez Texeira) i Málaga centrum för 97.500 euro? Det är bara två av cirka 22.000 objekt som finns med vid Salón inmobiliario del Mediterráneo i Palacio de Ferias i Málaga. Utbudet är baserat på innovation och hållbarhet.

Objekten som visas ligger i Marbella, Mijas, Benalmádena, Torremolinos, Estepona, Rincón de la Victoria och Alhaurín de la Torre men även i San Roque, Jerez de la Frontera (Cádiz), Sevilla, Granada och Granollers (Barcelona).

Även potentiella köpare från Sverige, Belgien, Ryssland, Italien och Storbritannien väntas till mässan enligt arrangören.

Fram till augusti gjordes Málaga 20.620 bostadsaffärer upp i provinsen Málaga och 28 procent av de som köpte var utlänningar. Uppskattningsvis kommer 30.000 avslut att göras innan året är slut, det är en tillbakagång med åtta procent jämfört med fjolåret enligt Violeta Aragón, som representerar en av de större byggherrarna i provinsen.

Diario SUR skriver på fredagen att befolkningstillväxten i provinsen Málaga fram till 2030 kommer att vara den största i Spanien efter Madrid. Det är en reflektion att ha med sig när det gäller köp av bostad på kusten.

Utöver alla utställare som är på plats blir det ett 60-tal föreläsningar och seminarier av 80 deltagare.

Mässan håller öppet fredag och lördag mellan klockan 10 och 20 och på söndag mellan klockan 10 och 15.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.