Prenumerera på nyheterna

Dåligt vattenledningsnätverk hindrar utbyggnad av nya bostäder

Infrastrukturen av vattenledningsnätverket är föråldrad och hindrar utbyggnaden av nya bostadsområden. Det framkom vid ett forum som dagstidningen Diario SUR arrangerade i samarbete med det offentliga vattenbolaget Acosol på Costa del Sol.

”Vattenförsörjningen, en utmaning för framtiden för Costa del Sol” var temat vid forumet som innehöll flera intressanta föreläsningar.

Tillväxten på Costa del Sol kan komma att påverkas allvarligt eftersom det råder brist på vatten. Det handlar inte bara om att den reservoar som finns på västra Costa del Sol (La Concepción) är för liten och vars dammluckor varje vinter måste öppna för att släppa ut vatten i havet.

Infrastrukturen är för gammal och orsakar ständiga problem.

Efter att vattenledningsnätverket byggdes på Solkusten har antalet invånare ökat fem gånger. Under högsäsongen kan det vara upp emot 1,5 miljoner människor på kusten.

Den 100 kilometer långa vattenledningen mellan Manilva och Torremolinos drabbas av ett 50-tal haverier årligen trots att den har åtgärdats och renoverats.

Vattenledningsnätverket beskrivs som ”rekvisita”. Kustens vatteninfrastruktur är otillräcklig och problem uppstår ständigt när det gäller kapacitet, behandling och transport.

Renat avloppsvatten har kommit till större användning senaste tiden. 54 kubikhektometer avloppsvatten renas och tio procent går till golfbanorna. Det renade avloppsvattnet skulle kunna användas för att bevattna fler grönområden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.