Prenumerera på nyheterna

Damernas Europatour avslutar på Guadalmina södra

Mellan torsdag och söndag avslutas Ladies European Tour i golf på Real Club de Golf de Guadalmina i Marbella med tävlingen Andalucía Costa del Sol Open de España. Tävlingen i år går under namnet ”Race to Costa del Sol” tack vare stödet från turistmyndigheterna i Andalusien, Turismo Costa del Sol, Acosol och kommunerna Benahavís och Marbella.

Prispengarna har ökat till det dubbla tack vare stödet från sponsorer och myndigheter. Uppmärksamheten riktas kring danskan Emily Kristine Pedersen som hittills i år har vunnit tre tävlingar. Hemmaspelaren Azahara Muñoz som vann spanska öppna när tävlingen senaste gången spelades på Guadalminabanan 2017 är också en av favoriterna.

Gonzaga Escauriaza, ordförande i spanska golfförbundet, säger att turneringen kommer vid en perfekt tidpunkt som sprider PR för Spanien som en golfdestination. Golfsporten bidrar även till att vara en motor i den återhämtning som landet behöver.

Europatourtävlingen spelas på den södra banan på Guadalmina. Det är en anläggning som satsar på hållbarhet och som bevattnas med renat avloppsvatten genom Acosol.

Flera av spelarna kommer från USA varför det har varit ett omfattande organisatoriskt arbete med resor att få hit spelarna som genomgått PCR-tester.

Historiskt blir detta den 60:e Europatourtävlingen som arrangeras i Spanien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.