Prenumerera på nyheterna

Debiterade 1 500 € per migrant

Skepparen för den senaste båten som anlänt till Kanarieöarna debiterade 1 500 euro i förskott för varje migrant. Trots att han bara var 20 år är han en välkänd arrangör av olagliga resor mellan Marocko och Spanien skriver ABC.
Båtens skeppare som anlände den 30 juni med 19 migranter ombord på ön Lanzarote visade sig vara en välkänd arrangör av olagliga resor från Marocko till Spanien, och debiterade varje person 1 500 euro i förväg innan de gick ombord för att ta sig till Kanarieöarna.
Detta rapporteras av Kanarieöarnas polis, som tillägger att mannen, som bara är 20 år gammal och utan kriminell bakgrund, arresterades som gärningsmannen för ett brott mot utländska medborgares rättigheter. För tillfället har den unge mannen suttit i häkte utan borgen sedan förra fredagen.
Under identifieringen när båten anlände till Lanzarote kunde agenterna känna igen en av båtens medlemmar som researrangör och skeppare. På samma sätt bekräftade poliserna att den här unga mannen var en välkänd arrangör av olagliga resor ombord på båtar från Marocko till Spanien, och förberedde varje migrant personligen och i förväg genom att placera dem i lägenheter hyrda för detta ändamål i Safi (Marocko).
Där väntade de tills de ideala förutsättningarna för resan var uppfyllda och tills kvoten med tillgängliga platser var full. 
Under tiden ombord navigerade han till sin destination med hjälp av en GPS, som dumpades i havet strax innan han nådde kusten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.