Prenumerera på nyheterna

Deklarationskampanjen inleds 1 april

Den 1 april inleds årets deklarationskampanj i Spanien. Skatteverket Agencia Tributaria meddelar att på grund av rådande omständigheter börjar skatteåterbäringen att betalas ut redan från den 3 april. Deklarationskampanjen avlutas den 30 juni.

För inkomsttagare som får restskatt kan inbetalningen delas upp vid två tillfällen. 60 procent av beloppet vid första tillfället och övriga 40 procent kan betalas fram till den 5 november 2020.

Skatteverket räknar med att 88 procent av de som deklarerar kan göra det på nätet eller via mobilapplikationen. Med bara ett par klick har du gjort din deklaration hemifrån soffan i dessa karantäntider.

Är du bosatt, skriven och inkomsttagare i Spanien, och kan göra en förenklad deklaration är spanska skatteverkets app ett bra redskap. Med hjälp av appen kan du hämta hem dina inkomstuppgifter och skatteuppgifter. Med några enkla klick kan du sedan göra din självdeklaration.

Appen laddar du ned genom att söka på ”Agencia Tributaria”. För att registrera dig följer du bara anvisningarna som ges som att uppge ditt NIE-nummer och uppgiften från ruta 450 i den senaste spanska deklarationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.