Prenumerera på nyheterna

Den som korsar gatan riskerar böter

Kommunerna Fuengirola och Mijas får avslag från den begäran som de för fyra dagar sedan lämnade till regionalregeringen i Sevilla om fri rörlighet mellan Fuengirolas och stadsdelen Las Lagunas i Mijas. Den som går över gränsen riskerar böter, meddelar Junta de Andalucia.

Som Svenska Magasinet berättade i onsdags är det kommungränsen som skär genom norra delen av Fuengirola som det har blivit en kontrovers kring. Söder om Calle Molino de Viento och La Unión ligger Fuengirola. På andra sidan ligger Mijas.

På båda sidor om gatorna ligger livsmedelsbutiker, tobaksaffärer och bagerier. Beslutet har orsakat osäkerhet för de boende och handlarna kräver ”sunt förnuft” i begränsningarna.

Av den orsaken har de båda kommunerna riktat ett önskemål om att den utlysta perimeterkarantänen inte ska gälla i det aktuella området. Men på torsdagen meddelade regionregeringen att något undantag inte beviljas.

Det betyder att den som passerar gatan till motsatt sida riskerar böter.

Men hittills har inga böter utfärdats. Mijas borgmästare Josele González säger till dagstidningen Diario SUR efter beskedet från regionregeringen, att kommunens polis i första hand kommer att informera de boende i stället för att jaga dem med en böteslapp.

Regionregeringens delegat i provinsen Málaga, Patricia Navarro säger att det finns liknande exempel på andra håll i Andalusien utan att precisera exakt var.

Efter gårdagens besked var diskussionerna igång bland de boende.

”De tog fyra dagar på sig att konstatera att vi är här” säger en av de boende i området.

”Det går rykten om att vi inte kommer att bli bötfällda men i slutändan skapar det osäkerhet och när jag går till grönsakshandlaren känner jag mig som en brottsling”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.