Prenumerera på nyheterna

”Det som smärtar mest är att inte kunna krama sin dotter”

Paco ”Paquito” Carmona Berlanga i Cártama strax utanför Málaga är en av de som vunnit över coronaviruset efter att ha blivit smittad. Han är dock fortsatt isolerad som en säkerhetsåtgärd i sitt hem. Dagstidningen ABC återger Pacos berättelse som han låtit publicera på Facebook.

Paco är sångare och rörmokare och började känna sig dålig omkring den 1 mars. När han kom hem efter ett jobb hade han 39 graders feber. Dagen efter gick han till läkaren som ordinerade paracetamol och en antibiotika för influensa. Vid tillfället hade inte coronaviruset slagit till med full kraft i Spanien.

Hans situation förbättrades inte, i stället blev det bara värre. Han skakade av feber, magen slutade fungera och det blev omöjligt att äta.

Återigen tog han sig till läkare, denna gång till sjukhuset Guadalhorce. Det blev lungröntgen och han blev hemskickad med ett nytt antibiotika. Han skulle bli frisk inom tio dagar, enligt läkaren.

Men problemen fortsatte. Det var först vid ännu ett sjukhusbesök vid Hospital Virgen de la Victoria som han blev inlagd på isoleringen för lunginflammation och tills proverna på Covid-19 var negativa.

För ett par dagar sedan fick han komma hem där han håller sig isolerad under minst 15 dagar och där allt desinficeras. Han är feberfri och börjar återhämta sig från lunginflammationen.

”Det som gör mest ont är att inte kunna vara med sin familj och få se sin dotter och fru och få krama om dem” säger Carmona.

”När jag fick lämna sjukhuset kunde jag inte heller tacka vårdpersonal och läkare eller ge dem en kram. De fick inte komma in i isoleringen” säger sångaren som normalt arbetar som rörmokare.

”Vårdpersonalen är fantastiska hjältar som visar hängivenhet och gör sitt bästa för att hjälpa oss” säger Paco som betonar hur viktigt det är att vi följer myndigheternas rekommendationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.