Prenumerera på nyheterna

Dödade sin partner och försökte bränna upp kroppen

Efter att en bränd kropp av en 37-årig rysk kvinna hittats på måndagen i en svårtillgänglig ravin nära Maro i Nerja kommun har Guardia Civil gripit en 53-årig spansk man i Rincón de la Victoria. Gripandet gjordes på måndagskvällen. Det är det andra fallet på tre veckor där en kvinna misstänks ha blivit mördad av sin partner.
Den brända kroppen av den döda kvinnan hittades av en privatperson i en svårtillgänglig ravin i Maro på östra Costa del Sol skriver Diario SUR.

Det började med att det kom in ett tips från en granne till den nu gripne 53-åringen som hade sett blodspår i en fastighet i bostadsområdet Nuevo Rincón.

Personen hade först mött den 53-årige mannen i parkeringsgaraget som uppgav att kvinnan ramlat och ådragit sig huvudskador. Mannen skulle föra kvinnan till sjukhus. Grannen blev misstänksam och ringde räddningstjänsten.

Utredare vid Guardia Civil misstänker att den 53-årige mannen dödat kvinnan i bostaden. Han ska senare ha kört 40 kilometer till ett svårtillgängligt område nära Maro där kroppen dumpades.

Han ska även ha gjort upp en brasa för att bränna kroppen.

Vid 19-tiden på måndagseftermiddagen upptäckte en förbipasserande elden och en arm som stack ut från röken och lågorna. Platsen var mellan akvedukten Águila (bilden) och motorvägsbron Mediterráneo A-7. Personen ringde polis och räddningstjänst.

Guardia Civil kunde senare gripa den 53-årige mannen i dennes bostad i Rincón de la Victoria.

Gårdagens händelse med könsrelaterat våld med dödlig utgång är det andra fallet på kort tid i provinsen Málaga. Den 15 juli sköts Mari Ángeles till döds av sin partner med ett hagelgevär i stadsdelen Bulto i Málaga. Mannen tog därefter sitt eget liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.