Prenumerera på nyheterna

Dokumentet som sticker Sánchezregeringen i ögonen

”Försumlighet och ansvarslös”. Så beskrivs Sánchezregeringen efter att inte har läst dokumentet som publicerades den 10 februari där det varnades för Covid-19. Gynekologen Guillermo Azumendi i Málaga har publicerat ett inlägg på sociala nätverk som har fått stor spridning. Han anklagar regeringen för ”försumlighet” och att inte ha tagit rapporten från 10 februari på allvar.

27.940 personer har hittills avlidit i Spanien på grund av Covid-19. Men det är en siffra som är i underkant. Kanske ska den plussas på med några tusen till. Dödsorsaken bland många av de åldringar som avlidit vid seniorboende och vid ålderdomshem i Spanien har inte registrerats.

Du som väljer att läsa Svenska Magasinet kan själv klicka på länken nedan och läsa rapporten.

När gynekologen Azumendi spelade in en kritisk video där han tog upp Pedro Sánchez-regeringens ansvar och hantering av Covid-19-pandemin och delade den med sin vänkrets kunde han inte föreställa sig vilken spridning den skulle få i sociala nätverk.

Regeringen har brustit och varit försumlig när de inte har tagit hänsyn till det dokument daterat 10 februari. Här medverkade ett antal experter däribland chefen för Spaniens akutsjukvård, Fernando Simón, som dagligen medverkar vid presskonferenser.

Gynekologen Azumendi säger att det handlar inte om, ifall du politiskt står till höger eller vänster eller står för den ena eller andra ideologin. ”Men att vara försumlig och neka till det är kriminellt”.

Han säger vidare att han litar på att rättvisan kommer att bedöma och granska regeringens vårdslöshet i denna sak och att det tog en månad innan regeringen reagerade och utlöste nationellt nödläge.

Azumendi tillägger också att Hälsodepartementet anser att dokumentet från den 10 februari är ”besvärligt” och har därför försökt att få bort det från webben och ersätta det med ett annat. De hävdar att det är en uppdatering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.