Prenumerera på nyheterna

Dramatisk vandringsstig öppnar i Nerja inom kort

Efter att ha varit stängd i 19 års tid kommer den lilla vandringsstigen paseo de los Carabineros som går mellan stränderna Calahonda och Burriana i Nerja att öppna inom kort. Renoveringsarbetet med den 200 meter långa delen av den totalt kilometerlånga vandringsstigen ska vara färdig i slutet på maj månad.

Kommunen har även lagt ut ett anbudsförfarande på den strandbar eller chiringuito som ligger på Calahondastranden i utbyte mot avgift på 20.000 euro per år.

Den lilla dramatiska vandringsstigen paseo de los Carabineros som går längs klipporna nära havet har en budgeterad kostnad på 313.837,67 euro. Det är provinsstyrelse Diputación som finansierar renoveringen av stycket som ingår i Senda Litoral som sträcker sig från Manilva i väster till Nerja i öster.

Företaget Actu?a Infraestructuras beräknar att avsluta projektet under maj månad. Bland annat byggs två nya utsiktsplatser längs leden.

– Den nya infrastrukturen och nya utsiktsplatser medför en förvandling för stranden Calahonda och området runt Balcón de Europa. Även antalet offentliga toaletter och service, säger borgmästaren José Alberto Armijo (PP).

Reningsverket
Det kan tilläggas att testperioden med det nybyggda reningsverket Edar (Estación Depuradora de Aguas Residuales) fortsätter i Nerja. Testkörningen av reningsverket inleddes i oktober.

Testperioden har blivit längre än vad som först planerades på grund av flera akuta arbeten med vattenledningsnätverket som fick åtgärdas.

Till sommaren förväntas reningsverket köra för fullt. Kapaciteten ligger på att rena 25.000 kubikmeter vilket motsvarar en kommun på 125.000 invånare.

Det blir företaget Aguas de Narixa som ska driva anläggningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.