Prenumerera på nyheterna

Du kan inte välja vaccin

Säger du nej tack till AstraZenecas covidvaccin i Andalusien, räkna inte med något annat vaccin i stället. Det är beskedet från den regionala andalusiska Folkhälsovården Consejería de Salud y Familias. AstraZeneca används till personer i åldersgruppen 60 till 69 år.

Du kan inte välja vaccin. Det är svaret som Folkhälsovården i Andalusien ger när dagstidningen Diario SUR ställer frågan vilket ersättningsvaccin de får som inte önskar AstraZeneca.

Cirka 20 procent eller två av tio avvisar covidvaccinet från AstraZeneca.

Har du sagt nej till att bli vaccinerad och sedan ändrar dig, får du Astra Zeneca om det är det vaccinet som motsvarar din åldersgrupp. Det är beskedet från den regionala Folkhälsovården.

Vaccination mot koronavirus utförs parallellt i olika åldersgrupper. Varje person får det vaccin som används i just den personens åldersgrupp.

Samtidigt förs en debatt om att personer ska få välja. Jag betalar för mitt vaccin och har rätt att få välja, säger en person.

Spaniens samordnare vid akuta kriser, Fernando Simón, sa vid en pressträff under gårdagen att hälsovårdsmyndigheterna i Spanien undersöker tolv misstänkta fall kopplade till blodproppar, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Ett av fallen gäller en 30-årig lärare i Toledo som avled i måndags efter att ha fått AstraZeneca den 1 april. Läraren som tidigare inte hade haft några symtom avled efter svåra blodproppar.

Fredagen den 9 april blev läraren inlagd på intensiven vid sjukhuset Hospital Virgen de la Salud i Toledo. Efter fyra dagars intensivvård avled läraren.

Totalt 2.575.716 personer i Spanien har blivit vaccinerade med AstraZeneca.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.