Prenumerera på nyheterna

EasyJet lägger bas i Málaga sommarhalvåret 2021

Det brittiska lågprisflygbolaget EasyJet öppnar våren 2021 sin tredje bas i Spanien. Den tredje basen som blir i Málaga kommer att skapa 100 arbetstillfällen för pilot och kabinbesättning.

Málaga är en strategisk sommardestination för det brittiska flygbolaget EasyJet som dessutom startar en bas i Faro i Portugal. Vid baserna kommer tre Airbus A320 att stationeras, plan som har kapacitet på 156 passagerare.

Med dessa nya baser under sommarhalvåret har EasyJet för avsikt att förstärka perioden fram till slutet av oktober. Sedan tidigare har bolaget en bas i Palma de Mallorca sedan 2017.

EasyJet började flyga på Málaga 1999. Sedan dess har flygbolaget transporterat över 36 miljoner passagerare vilket placerar Málaga bland de destinationer med flest resenärer, skriver nyhetsbyrån EFE.

För närvarande flyger EasyJet till Málaga från 18 europeiska flygplatser. Under fjolåret transporterade de 2,5 miljoner passagerare till/från Málaga.

EasyJets chef för södra Europa, Javier Gándara, säger att med öppnandet av basen blir det bättre möjligheter i Málaga. Verksamheten ökar på den spanska marknaden där företaget redan är det fjärde största flygbolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.