Prenumerera på nyheterna

Efter 115 dagar Madridregionen rapporterar noll avlidna

För första gången sedan 5 mars registrerar Madridregionen ingen avliden i covid-19 i lördags. Och även om antalet smitthärdar i Spanien och Andalusien har ökat den senaste veckan har antalet som vårdas på sjukhus och intensivvårdsavdelningar sjunkit.

Efter nästan fyra månader eller 115 dagar då Madridregionen rapporterade om den första avlidna i covid-19 så kom beskedet i helgen att regionen inte hade någon avliden i lördags. Madridregionen är annars en av Spanien hårdast drabbade med 71.839 smittade och 8.420 avlidna.

Enligt Instituto Carlos III har tio procent av befolkningen i Madridregionen antikroppar jämfört med fem procent av landets hela befolkning.

Igår söndag rapporterades det om 118 nya smittfall i Spanien vilket kan jämföras med 191 i lördags. Totalt sedan maj månad då delar av Spanien gick in i avtrappningsfas 1 har 52 nya smitthärdar eller utbrott registrerats i Spanien. I dagsläget har spanska Folkhälsomyndigheten 26 smitthärdar under uppsikt.

När det gäller Andalusien så var det igår söndag bara 41 som vårdades på sjukhus. Det är två färre jämfört med ett dygn tidigare.

I förra veckan skedde ett utbrott vid Röda Korsets flyktingförläggning i Málaga. Där har nu 91 konstaterats bära på coronaviruset. Den andalusiska Folkhälsomyndigheten Consejería de Salud y Familias har smitthärden under kontroll.

Ett nytt utbrott har inträffat i samhället Casabermeja där minst tre personer i samma familj har bekräftats vara smittade.

Totalt sedan pandemin startade är Spanien uppe i 248.770 bekräftade smittfall och 28.343 avlidna i covid-19. Siffrorna gäller fram till klockan 14 den 28 juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.