Prenumerera på nyheterna

Efter 523 dagar återvänder publiken till La Liga

Ingen Messi. Ingen Sergio Ramos. Och sedan 2018 ingen Ronaldo. Spanska La Liga blir inte var den har varit. När ligan tjuvstartar på fredagskvällen med Valencia-Getafe är det en hel del som är annorlunda.

Efter 523 dagar, sedan den 8 mars 2020, då Betis och Real Madrid spelade på Benito Villamarín i Sevilla, så får publiken återvända.

Arenorna får fyllas till 40 procent.

Det har varit två tuffa säsonger för klubbarna. UEFA har gjort en uppskattning att covid-19-pandemin och den efterföljande ekonomiska krisen kostat åtta miljarder euro.

Även om det har varit möjligt att spela bakom stängda dörrar så har tv-sändningar genererat en del inkomster.

Det ska bli intressant att se hur fotbollspubliken i Spanien tar emot den ”nya normaliteten”.

För svensk del kommer mycket av intresset att ligga på Alexander Isak som hade en mycket lyckad fjolårssäsong i Real Sociedad där han gjorde 17 mål och två assist på 34 ligamatcher.

Real Sociedad spelar på söndag borta mot Barcelona klockan 20. Barcelona med sin jättearena får släppa in 30 procent av kapaciteten vilket betyder 29.803 åskådare.
På vårt Twitterkonto @SvenskaMagasinet ställer vi en fråga just nu: Messi är klar för PSG. 2018 lämnade Ronaldo Real Madrid för Juventus. Så frågan är: Vem av dessa superstjärnor rankar du som nummer 1? Det finns fortsatt möjlighet till att rösta här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.