Efter den 26 april börjar vi återvänder till ett normalt liv

Räkna med att vi efter den 26 april börjar återvända till ett normalt liv, men under kontrollerade former. Det säger landets finansminister och regeringens talesperson María Jesús Montero som vid en tv-intervju i Antena 3 försäkrar landets invånare att de kommer att få tillbaka sitt normala liv.

”Men att röra sig helt fritt på gator och torg från dag 1 efter det nationella nödläget får vi vänta med. Räkna med tydliga instruktioner” säger Montero som tillägger att det enda helt säkra i dagsläget är att det nationella nödläget förlängs till den 26 april. En dag ytterligare jämfört med det första beskedet som kom i lördags.

I morgon torsdag kommer kongressen att ta ett beslut om förlängningen. Det finns dock en majoritet för en förlängning. Morgondagens beslut ska ses mer som en teknisk fråga för att följa grundlagen.

Spaniens arbetsgivarorganisation CEOE säger på onsdagen att ekonomin i år kommer att backa nio procent. Organisationen förväntar att mellan 500.000 till 900.000 personer blir arbetslösa som ett resultat av coronakrisen.

Uppskattningsvis 82.000 personer har avlidit i Covid-19 över helas världen. Viruset finns i totalt 184 länder med flest bekräftade fall i USA, Spanien och Italien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.