Efter dödsolyckan med svenskt par – borgmästaren kräver bättre väg

Borgmästaren Jesús Rojano (PSOE) i Baena kräver avsevärda förbättringar av väg N-432 efter söndagens olycka där två svenska turister från Svealand frontalkrockade med sin hyrbil. Det är ett vägavsnitt med flera olyckstillbud och protester mot den bristfälliga vägen (bilden).

Rojano beklagar olyckan där ett svenskt par, en man och en kvinna i 50-årsåldern, som färdades i en hyrbil från Granada till Córdoba frontalkrockade med en annan personbil där föraren, en man från Alcaudete (Jaén), skadades svårt och fördes till sjukhuset Hospital Reina Sofía.

-På kommunens vägnar beklagar vi sorgen och sänder kondoleanser till de anhöriga. Olyckan visar än en gång behovet av investeringar och förbättring av riksväg N-432” sa Rojano vid en presskonferens på måndagen.

N-432 är den väg som förbinder de gamla historiska städerna Granada och Córdoba som har flera intressanta världsarv och sevärdheter. Miljontals turister besöker området varje år.
-Självklart borde det vara en motorväg mellan städerna för att garantera bättre säkerhet för alla som färdas mellan dessa platser. Vi är bestörta över det som inträffat, för oss alla är det mycket dåliga nyheter, säger borgmästaren.

Det var middagstid i söndags som olyckan inträffade. Enligt trafikenheten vid Guardia Civil som har uttalat sig i dagstidningen El Día de Córdoba ska föraren från Jaén ha kommit över i det mötande körfältet. Det svenska paret ska ha försökt köra av vägen men hindrats av ett skyddsräcke varpå frontalkollisionen var oundviklig.

Det svenska paret som var på semester och som var hemmahörande i Svealand avled på olycksplatsen. Deras liv gick inte att rädda trots en omfattande räddningsinsats.

Den man som färdades i den andra personbilen uppges ha skadats svårt. Tillståndet är dock inte livshotande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.