Prenumerera på nyheterna

Efter femton månader – första kryssningsfartyget i Málaga

Klockan 08.15 på tisdagen anlöpte det första kryssningsfartyget Málaga hamn efter ett femton månaders uppehåll. Glädjen är idag stor, inte bara hos kryssningsresenärer utan även i Málaga stad. ”Vi är glada för att kunna resa igen, och lära känna Málaga” säger en av resenärerna ombord. Kryssningsfartyget ”Mein Schiff 2” som går under rederiet TUI Cruises anlände på tisdagen till Málaga. 1.270 resenärer från Tyskland är ute på kryssningen där även Kanarieöarna och Palma de Mallorca ingår.

Under besöket i Málaga har resenärerna möjlighet att göra vandringsleden Caminito del Rey eller resa till Ronda, Mijas, Marbella och fritidshamnen Puerto Banús.

– Jag är glad för att återigen kunna göra en kryssning och lära känna Málaga. Och kryssningen upplevs säker. En fantastisk dag i en stad som jag har hört så mycket om, säger tyske Marcel från Bayern i Tyskland, till Diario SUR.

Totalt rör det sig om 38 grupper som gör utflykter med högst 20 resenärer i varje grupp. Alla deltagare har PCR-testats.

Klockan 19 på tisdagskvällen lämnar ”Mein Schiff 2” Málaga hamn för Palma de Mallorca.

Carlos Rubio, hamnchef i Málaga, räknar med cirka 50 kryssningsfartyg under 2021. Nästa år väntar marknaden nå upp till 2019 års siffror.

Det året registrerade Málaga hamn 300 kryssningsfartyg och över en halv miljon resenärer. Under ett normalår genererar kryssningsverksamheten 40 miljoner euro.

(Foto: Twitter @malagaport)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.