Prenumerera på nyheterna

Efter nära tio år vräks husockupanter

2012 tog ett antal personer sig in i en fastighet på Camino de Villaflora 4 i Torremolinos och ockuperade ett flerfamiljshus. På onsdagen vräktes de. Det är företaget Exit Okupas specialiserade på att vräka husockupanter som har lyckats med ett uppdrag ännu en gång.
Förutom att vräka ockupanterna har en cannabisodling avslöjats.

Svenska Magasinet har tidigare berättat om Exit Okupas i samband med att en kvinna vräktes som hade ockuperat ett radhus i stadsdelen Torreblanca i Fuengirola som ägs av ett svenskt-norskt par.

Efter att ett flerfamiljshus i Torremolinos blivit ockuperat 2012 lyckades Exit Okupas få ut de illegala gästerna under onsdagen. Fastigheten inrymmer inte mindre än 16 bostäder som ett flertal ockupanter hade tagit sig in i.

Genom att hindra ingången till fastigheten med hjälp av en passerkontroll hindras ockupanterna att komma in efter att ha varit ute och gjort ärenden. Därefter börjar företaget att medla med ockupanterna för att finna en lösning. De får tillträde till huset endast för att hämta sina personliga tillhörigheter.

Stora delar av flerfamiljshuset är förstört efter att ha varit ockuperat i nära tio år. Parkeringsplatsen ser ut som en soptipp.

-Det är en fara och det finns en brandrisk då en elgenerator var placerad i allt avfall, säger Álex Caro vid Exit Okupas till Diario SUR.

Inne i fastigheten har en cannabisodling upptäckts.

– En av ockupanterna som befann sig i det huset var beväpnade med en kniv när vi gick in.

Under oktober fick Exit Okupas ut ockupanter från bostäder i Benalmádena, Torremolinos (bilden), Marbella, Estepona, Manilva och Cártama bland annat.

Om någon önskar få kontakt med Exit Okupas så kan Svenska Magasinets redaktion förmedla kontakten.

(Foto: Exit Okupas)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.