Prenumerera på nyheterna

Efterlyst gängkriminell från Malmö greps i Barcelona

En 28-årig man som misstänks för två beställningsmord i Malmö har gripits i Barcelona efter att en europeisk arresteringsorder var utfärdad av svenska myndigheter. Mannen riskerar ett fängelsestraff på 20 år. Under de senaste 18 månaderna har flera efterlysta personer som ingår i svenska kriminella nätverk gripits i Spanien.

Gripandet av den 28-årige mannen rapporterade Sydsvenskan och Kvällsposten först om. Enligt den spanska nyhetsbyrån Europa Press som i lördags rapporterade om gripandet, är mannen misstänkt för mord, penningtvätt och att tillhöra en kriminell organisation i Sverige.

Sydsvenskan uppger att mannen även är misstänkt för utpressning i Spanien.
– Han är häktad i sin utevaro i Sverige och misstänks för anstiftan till mord, det är därför han är gripen i Spanien. Jag har inga uppgifter om eventuella brottsmisstankar i Spanien, säger åklagaren Lisa Åberg till Sydsvenskan.

Den 28-årige mannen är misstänkt för att vara inblandad i två mord i Malmö. Det första av dem begicks i mars 2017 när en 23-årig man sköts i huvudet och det andra i februari i fjol när en 30-årig man blev ihjälskjuten. Vid den senare händelsen sköts ytterligare en person och överlevde.

Spansk nationalpolis uppger också att mannen är misstänkt för ett bedrägeri den 30 oktober 2017. Ett svenskt företag ska ha blivit lurat att föra över 6.562.910 SEK till ett annat bolag som senare förde över en halv miljon kronor till mannens konto i Dubai.

Efter att en europeisk arresteringsorder utfärdades på 28-åringen av svenska myndigheter har spansk polis jagat mannen som har varit bosatt på flera adresser i Spanien. Bland annat i Madridförorten Las Rozas med falsk identitet.

Nationalpolisens enhet GOES (Grupos Operativos Especiales de Seguridad) kunde till slut lokalisera och identifiera mannen i Barcelona där han nyligen greps.

(Foto: POLICÍA NACIONAL)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.