Prenumerera på nyheterna

Efterlyst greps i Sverige för våldtäkt på ung kvinna från Mallorca

En person med nordafrikanskt ursprung har gripits i Sverige för ett misstänkt våldtäktsförsök på en ung kvinna från Mallorca 2015. En europeisk arresteringsorder var utfärdad på den nu 27-årige mannen som riskerar ett fängelsestraff på 18 år. Den misstänkte gärningsmannen kom inte till rättegången som skulle ha hållits i juli månad skriver tidningen Ultimahora

Det var vid nyårsafton 2015 som den då 18-åriga kvinnan från Mallorca var med några vänner på diskotek i Blanes (bilden) i nordöstra Spanien. När sällskapet skulle lämna diskoteket saknade kvinnan sin väska.

Den 27-årige mannen skulle då ha närmat sig kvinnan och sagt att han hade väskan i sin bostad. Hon uppmanades följa med honom så skulle hon få sin väska.

Väl där låste han in henne under fyra timmar. Kvinnan våldtogs upprepade gånger.

Den 27-årige mannen med nordafrikanskt ursprung greps nyligen i Sverige efter att en europeisk arresteringsorder var upprättad av spanska myndigheter. Mannen är misstänkt för våldtäkt och att hållit kvinnan inlåst mot hennes vilja.

Enligt åtalet som är väckt av advokaten Pablo Alonso de Casa riskerar mannen ett fängelsestraff på 18 år.

En domstol i Girona har inlett processen och underrättat de svenska myndigheterna om arresteringsordern så att mannen kan utlämnas till Spanien för rättegång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.