Prenumerera på nyheterna

Efterlyst ledare för gängkriminella Risne Network greps i Barcelona

En person som var efterlyst av svenska myndigheter har gripits i Barcelona. Mannen uppges vara ledare för Risne Network som ägnar sig åt narkotikahandel. En europeisk arresteringsorder var utfärdad på mannen som tros ligga bakom morden på två medlemmar i ett rivaliserande gäng. Enligt nyhetsbyrån Europa Press som citerar spansk polis ska mannen ha gett order om att två personer i ett rivaliserande gäng skulle dödas. Han är misstänkt för anstiftan till mord, grovt vapenbrott, innehav av sprängmedel och utpressning.

Han ska ha låtit installera GPS i torpedernas bilar för att försäkra sig om att avrättningarna av de rivaliserande medlemmarna dödades. Han ska även övat utpressning och begärt 300.000 euro av en tredje person som hotades att dödas.

Barcelonapolisen lyckades att lokalisera den efterlyste mannen i samarbete med Stockholmspolisen då han skulle besöka sin flickvän som är bosatt i Barcelona. Polisen slog till och grep mannen när paret träffades.

Dagstidningen La Vanguardia uppger att sex andra personer som ingått i samma gängkriminella liga tidigare har gripits i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.