Prenumerera på nyheterna

Eftersökt flicka har hittats på havets botten

6-åriga Olivia som är en av två flickor som kidnappades av sin far den 27 april hittades vid middagstid på torsdagen i en säck på havets botten en sjömil utanför Güimar på Teneriffa. Vid säcken var ankaret till pappans båt fäst.
Det är en händelse som är omöjlig att ta in. Den 27 april framförde Tomás Gimeno ett hot till flickornas mamma Beatriz att hon varken skulle få se honom eller döttrarna Anna, 1, och Olivia, 6, igen.

Efter 45 dagars sökarbete påträffade en undervattensrobot till fartyget Ángeles Alvariño kroppen efter den äldsta dottern. Polisen utgår ifrån att flickorna har mördats av sin egen pappa, skriver Diario SUR.

Upptäckten gjordes en sjömil utanför den lilla hamnen i Güímar. Det är exakt samma område som Guardia Civil den 28 april lokaliserade den fritidsbåt som ägdes av Tomás Gimeno då han hade varit ute med båten.

Kroppen som hittades på havets botten fördes till rättsmedicinska IAF (Instituto Anatómico Forense) i La Laguna på Teneriffa där DNA-prov ska tas för att bekräfta identiteten.

Den säck som påträffades på havets botten liknar den säck som pappan bar på klockan 21.30 tisdagen den 27 april och som fångades av övervakningskameror i hamnen i Santa Cruz.

Sökarbetet med att finna pappan och den yngsta dottern fortsätter.

Läs mer:
Över två tusen barn söks i Spanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.