Prenumerera på nyheterna

El Calvarios gamla vattenkälla har blivit återställd

Spanien och kanske Europas mest hälsosamma vatten. Nu går det återigen att hämta vatten vid den gamla källan i Torremolinos stadsdel El Calvario. Detta är bara ett delmål i kommunfullmäktiges plan med att restaurera historiska platser i stadsdelen.

Den gamla vattenkällan i El Calvario hade tills helt nyligen sett sina bästa dagar. Men nu är plattorna utbytta, det är välputsat och fräscht.

– Målet är att försköna och göra det bättre i El Calvario eftersom det är en gammal viktig historisk del av vår stad, säger borgmästaren och kommunalrådet för servicetjänster, Antonio Navarro.

En gång i tiden hade Torremolinos flera offentliga källor varifrån befolkningen hämtade sitt vatten. Vattenkällan i El Calvario har funnit sedan 1950-talet.

Enligt kommunen innehåller källan bland landets och Europas mest hälsosamma vatten med 50 milligram kalcium per liter kalcium och 22 milligram magnesium per liter.

Vattnet från Torremolinos källa har exakt rätt andel för att undvika magnesiumbrist som är vanligt i samband med flera sjukdomar.

Svenska Magasinet besökte vattenkällan på fredagen och kunde konstatera att invånarna passar på att hämta det hälsosamma vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.