Prenumerera på nyheterna

El Caminito del Rey öppnar för fler besökare

Från den 7 juli håller vandringsleden El Caminito del Rey öppet tisdagar till söndagar med 650 besökare per dag från klockan 8.30. Senaste veckorna har den populära vandringsleden bara varit öppen vid veckosluten.

El Caminito del Rey öppnar upp mer och mer. Från den 7 juli tar leden emot 650 besökare om dagen från klockan 8.30 tisdag till söndag. Förändringarna är en del av anpassningen till den nya normaliteten, säger presidenten för provinsstyrelsen Diputación de Málaga, Francisco Salado.

Det är företaget Hermanos Campano i samarbete med kommunerna Álora och Ardales som ansvarar för underhåll och service av leden.

I september väntas öppettiderna öka ytterligare vilket gör att vandringsleden kan ta emot 1.100 besökare per dag.

Fram till den 7 juli ligger gränsen vid 550 besökare per dag under fredagar, lördagar och söndagar.

I samarbete med universitetet i Málaga har man upprättat ett protokoll för att garantera besökarna och personalens säkerhet. Åtgärder som säkerhetsavstånd samt rengöring och desinfektion har införts.

– El Caminito är en av de stora attraktionerna på Costa del Sol och som bidrar till ekonomi och fler turister i området vilket gynnar barer, restauranger och hotell i Álora och Ardales, säger Francisco Salado.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.