Prenumerera på nyheterna

Eldning av trädgårdsavfall orsakade brand vid Nerja

Klockan 06.30 i morse meddelade brandbekämpningsmyndigheten att branden vid Maro-Cerro Gordo i Nerja kommun var under kontroll. Branden startade vid tiotiden på söndagen vid en gård i samband med förbränning av trädgårdsavfall.
På måndagen fortsätter eftersläckningsarbetet. 21 brandmän deltar i arbetet skriver brandbekämpningsmyndigheter Infoca på Twitter. Under söndagen deltog även helikoptrar i släckningsarbetet.

På grund av den friska vinden och den torra terrängen var branden svår att få under kontroll. Branden hotade några kringliggande gårdar.

Enligt uppgifter ska upp till tolv hektar brandhärjats. Det rör sig i huvudsak om avokado- och cherimoyaodlingar och växthus vid några gårdar nära Maro.

Diario SUR skriver att en 70-årig man har erkänt att han orsakat branden. Han känner sig mycket ledsen och tillägger att han inte trodde att branden skulle få sådan spridning trots den friska vinden.

Det är inte första gången området drabbas av brand. I april brandhärjades fyra hektar område efter att en svensk kvinna den gången bränt trädgårdsavfall. Något som Svenska Magasinet berättade om.

(Foto: Infoca)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.