Prenumerera på nyheterna

”Elsa Beskow” kvar på marken till augusti

Den Boeing 737 Max 8 som tillhör lågprisflygbolaget Norwegian och som står på Málaga flygplats blir kvar på marken fram till augusti. Det uppger nyhetsbyrån EFE. Efter dödsolyckor i Etiopien och Indonesien förbjöd den europeiska luftfartsmyndighetens samtliga avgångar med den olycksdrabbade modellen Boeing 737 Max 8.

Ett av de plan som fick flygförbud är en Boeing 737 Max 8 som tillhör Norwegian och som sedan mitten av mars månad står på marken på Málaga flygplats.

”Enligt beräkningar gör vi en förlust fram till mitten av augusti på mellan 31 och 52 miljoner euro. Det är den uppskattning vi har gjort” sa Geir Karlsen, ekonomiansvarig vid Norwegian i samband med en presskonferens i Oslo där bolagets resultat under det första kvartalet presenterades.

Norwegian är ett av de flygbolag som drabbats hårdast av flygförbudet med Boeing 737 Max då de har 18 flyg av den modellen.

Lågprisflygbolaget har infört flera åtgärder under de senaste veckorna för att kompensera flygförbudet av 737 Max. De har valt att skjuta upp försäljningen av gamla flygplan, hyrt in flygplan utifrån och utnyttjat sina 787 Dreamliner på efterfrågade linjer.

En Boeing 737 Max 8 från lågprisflygbolaget Norwegian står på marken i Málaga sedan den 12 mars. Planet trafikerade linjen mellan Málaga och Oslo. Planet bär namnet Elsa Beskow efter den kända svenska författarinnan.

I övrigt har Norwegian inga Boeing 737 Max 8 stationerade på baserna i Spanien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.