Prenumerera på nyheterna

En bar i den spanska staden Sevilla har en robot-bartender

En barägare i Sevilla har gjort gemensam sak med en lokal tillverkare av högteknologiska robotar för att ta fram ett hygieniskt sätt att servera törstiga lokalinnevånare i efterverkningarna av COVID-19.

Alberto Martinez ägare av baren ”La Gitana Loca” har installerat en robotarm som gör det möjligt för kunderna att beställa sin egen öl via en pekskärm, få den serverad och betala. Allt utan mänsklig inblandning, robotarmen klarar dessutom av att hälla upp 600 glas öl i timmen, den häller upp ölen i återvinningsbara engångs plastglas till det facila priset av 0,70 euro per glas.

Robotarmen installerades i måndags, precis lagom för återöppningen av barerna i Sevilla efter det att staden gick in i fas 1 i coronavirusets nedtrappningsplan. Baren är den första i Spanien som har en robotarm för att servera drycker.

Alberto Martinez förklarar att vi arbetade redan på detta projektet innan pandemin inträffade, ”under sommarmånaderna har vi ofta långa köer av ungdomar som väntar på att få sin dryck och barpersonalen är då ofta otillräcklig”.

Macco Robotics ligger på Isla de la Cartuja i Sevilla och arbetar i nuläget främst med att hjälpa restauranger, barer och sjukhus att komma över pandemin och sviterna efter den. För bar och restaurangägare har de tagit fram robotar som kan servera drycker och mat. För hotell och sjukvårdsinrättningar har de robotar som kan desinfektera personal och lokaler. Framtagandet av dessa senare robotar har skett i samarbete med sjukvården, de har också donerat dessa desinfekterande robotar till både sjukhus och vårdcentraler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.