Prenumerera på nyheterna

En ny etapp av vandringsleden utmed Costa del Sol öppnad

Den 180 km långa vandringsleden Senda Litoral byggs det stadigt vidare på, en ny sektion i Estepona har precis öppnat i Guadalmansaområdet. Det är en sträcka på 325 meter framför det nya hotellet i Ikano-kedjan och den ansluter till urbanisationen Torre Bermeja, med den sektionen så har Estepona kommun färdigställt 85% av sin del av vandringsleden.

Den nykonstruerade sektionen har en betongbeläggning på ett underlag av grus och den är 4 meter bred. Dessutom har det anlagts en 2 meter bred plantering vid sidan av leden. Det nya avsnittet har inneburit en investering på 202.795 euro, en summa som kommunen helt har sluppit betala! Sektionen bekostas helt och hållet av ägarna till Ikano hotellet.

Den nya sektionen är utrustad med belysning, bänkar, papperskorgar, dricksvattenfontäner och ett bevattningssystem för planteringarna. Den innebär att det nu går att enkelt promenera mer än 10 kilometer från Estepona centrum, Estepona har 22,5 kilometer kust och i dagsläget är 19 kilometer av den sträckan färdigställd som vandringsled. Ett arbete som fortsätter, tillstånd är redan klart för fortsättningen som bland annat innefattar två nya gångbroar. Framtiden för Senda Litoral ser spännande ut

Vandringsleden Senda Litoral som när den är färdigställd kommer att täcka den 180 km långa sträckan mellan Nerja i öster och Manilva i väster ser nu ut att kunna bli betydligt längre. Den nu projekterade vandringsleden är ett projekt för provinsen Málaga, men väster om Manilva ligger provinsen Cádiz – de har nu aviserat att de är intresserade av att bygga vidare på vandringsleden utmed sin del av kusten. Tanken svindlar något – deras del sträcker sig från Punta Chullera väster om Manilva och innefattar bland annat Gibraltarsund samt Costa de La Luz på Atlantkusten.

Relaterad artikel: Senda litoral: Spaniens längsta träbro invigd i Málaga.

Bildtext: Den nya sektionen framför hotell Ikos Andalusia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.