Prenumerera på nyheterna

En övergång till ostadigare väder väntas

Sommaren lider mot sitt slut och ett lågtryck från väster ger en förvarning om att hösten är på ingång, med det följer svalare väder och lite välbehövligt regn som dessutom kan åtföljas av lite mindre välkommen åska.

Meteorologerna förutspår att ett lågtryck tar sig in över Spanien och med det följer kyligare väder, regn och åska. Lågtrycket kommer västerifrån redan under torsdagen den 17 september och drar sedan vidare österut och kommer att frånsett Kanarieöarna påverka i princip hela Spanien,. Temperaturfallet blir som mest kännbart i inlandet.

För Málagaprovinsen gäller att molnigheten tilltar redan under onsdagen och från torsdag kväll förväntas temperaturfall och regn. Lågtrycket kulminerar under lördagen och då förväntas både regn och åska, om förutsägelsen står sig så drar ovädret österut och det klarnar upp på söndag. Norra och centrala Spanien får dock vänta med uppklarningen ytterligare någon dag.

Lågtrycket följs av svalare och ostadigare väder och det kan under veckan som följer bli enstaka regnskurar, framförallt i inlandet. Det förväntas inga särskilt hårda vindar frånsett i höglänta områden där det kan bli blåsigt. Bildtext: Väderkarta för lördag, källa: AEMET (Spaniens motsvarighet till SMHI).
Artikel: Jonny Erixon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.