Prenumerera på nyheterna

En svart panter jagas utanför Granada i Spanien

Pantern har setts av flera personer i närheten av den lilla (600 invånare) byn Ventas de Huelma sydväst om Granada i regionen Andalusien. Myndigheterna varnar för att djuret räknas om mycket farligt och allmänheten varnas för att ge sig ut i naturen där pantern har setts.

Pantern har setts i fredags eftermiddag av flera boende i strax intill byns slott, i går tisdag så uppgav en person att han såg pantern vid tvåtiden på eftermiddagen cirka 20 meter från sin bil i närheten av Cortijo de Noniles mellan orterna Ácula och Chimeneas. Den senaste uppgiften kommer från en cyklist som också har lyckats ta ett foto på djuret. Guardia Civils naturskyddsenhet Seprona söker efter pantern både på land och från luften. De söker även med en helikopterburen värmekamera nattetid eftersom pantern är som aktivast på natten. De närboende har visat på möjliga spår efter pantern för sökteamet.

Kommunens talesperson har bett invånare och besökare att vidta försiktighetsåtgärder och “under inga omständigheter” gå ut för att leta eller agera som forskare eftersom det skulle vara “mycket farligt”, enligt Sepronas varningar.

Bildtexter: Svart panter.
Artikel: Jonny Erixon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.