Prenumerera på nyheterna

Estepona bygger vidare

Denna vecka har arbetet börjat på den övergivna tomten i närheten av fyren i Estepona. Man pratar om en balcón al Mediterráneo, en balkong mot Medelhavet, som kommer att bjuda på stora öppna promenad ytor, parkanläggningar och torg, shopping och restauranger samtidigt som den länkar ihop båthamnen och La Rada-stranden.
I första fasen handlar det om att städa upp och preparera denna mark som varit övergiven i mer än 20 år innan den räddades för Estepona kommuns räkning.
Projektet har utvecklats av Salvador Moreno Peralta, prisbelönt arkitekt och stadsplanerare från Málaga. Härmed kommer denna del av staden att integreras i den moderniserade stadskärnan och även ge Estepona en ny turistattraktion.
Borgmästare José María García Urbano säger att detta strategiska projekt kommer att komplimentera den omvandling som staden genomgått under de senaste 10 åren med ett utökat kulturutbud i närheten av fiskarkvarteren. Byggnationens tak blir promenadvänligt med ett utkikstorn och kommer att bli ett mångsidigt utrymme för sociala och kulturella ändamål bl a bibliotek, utbildning och utställningar.
Projektet betraktas som ett av de viktigaste i Esteponas stadsplanering och utgör en betydande del av kommunfullmäktiges investeringsplan för att skapa sysselsättning och främja den lokala ekonomin.
Det beräknas att projektet kommer att ta 17 månader att färdigställas till en kostnad av närmare 17 miljoner euro.
Källa: Diario Sur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.