Prenumerera på nyheterna

Esteponas sjukhus öppnar – tar emot covidpatienter från Marbella

Regionpresidenten Juan Manuel Moreno Bonilla planerar att officiellt inviga Esteponas nya sjukhus den 8 februari. Sjukhuset öppnade på tisdagen och började ta emot covidpatienter från Costa del Sol-sjukhuset i Marbella, skriver dagstidningen ABC.

Läget är stabilt och inte kritiskt för de covidpatienter som överförs till Estepona. Ansvariga vid sjukvårdsdistriktet Costa del Sol som bedömt situationen som sådan att det är nödvändigt att börja använda den nya resurs som sjukhuset utgör.

Under de senaste veckorna har antalet smittade i coronaviruset sars-cov-2 ökat stort på västra Costa del Sol. Både Marbella och Estepona har incidenstal på över tusen smittade per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna vilket gör att all icke nödvändig verksamhet stängt. Även Manilva och Ojén redovisar incidenstal på över tusen.

Från fackförbund kommer kritik att sjukhuset redan har öppnat då det saknas personal. Dessutom är akutavdelningen inte öppen vilket gör att patienter måste överföras till Marbella i händelse av nödsituationer.

ABC uppger på onsdagen att en officiell invigning ska hållas på måndagen den 8 februari då regionpresidenten närvarar.
Estepona: Mönsterkommun med nytt sjukhus på plats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.